Daminion Forums: [1660] - Daminion server automatic start - Daminion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

User is offline Rene 

  • Platinum Member
  • Group: Moderators
  • Posts: 1215
  • Joined: 09-November 12

Posted 20 July 2017 - 03:00 PM (#1)

[1660] - Daminion server automatic start


Hello Daminion Community,
how can I change the behaviour of Daminion to start with Windows automatically. right now I need to login to the server and start the server manualy.

thanks
Server-Information: HP Data Vault X311 - Microsoft Windows Home Server 2011 -
Intel Atom D510 Dual Core 1.6GHz - 4GB-RAM - Daminion Server
0


User is offline Daria 

  • Silver Member
  • Group: Administrators
  • Posts: 286
  • Joined: 04-July 16

Posted 20 July 2017 - 03:05 PM (#2)

View PostRene, on 20 July 2017 - 03:00 PM, said:

Hello Daminion Community,
how can I change the behaviour of Daminion to start with Windows automatically. right now I need to login to the server and start the server manualy.

thanks


Hi Rene,

Could you please check Services > Daminion server service? By default it should be set to run automatically. If not, please try to change this setting.

Kind regards,
Daria


User is offline Juha 

  • Silver Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 357
  • Joined: 08-December 11

Posted 20 July 2017 - 05:39 PM (#3)

Hi!

I have the same issue as Rene. It has been already few releases (at least 1623) that I need manually login into server admin and start the server. In my Windows Services both Daminion Server and File Watching services are configured to start automatically.

-Juha
0


User is offline Daria 

  • Silver Member
  • Group: Administrators
  • Posts: 286
  • Joined: 04-July 16

Posted 20 July 2017 - 07:44 PM (#4)

Hi guys,

I asked Valery and Alex to take a look at this issue.

Kind regards,
Daria


User is offline Juha 

  • Silver Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 357
  • Joined: 08-December 11

Posted 28 September 2017 - 08:28 PM (#5)

Hi!

This still exists in 1717.

-Juha
0


User is offline Rene 

  • Platinum Member
  • Group: Moderators
  • Posts: 1215
  • Joined: 09-November 12

Posted 28 October 2017 - 04:00 PM (#6)

I still have this issue
Server-Information: HP Data Vault X311 - Microsoft Windows Home Server 2011 -
Intel Atom D510 Dual Core 1.6GHz - 4GB-RAM - Daminion Server
0


User is offline Daria 

  • Silver Member
  • Group: Administrators
  • Posts: 286
  • Joined: 04-July 16

Posted 30 October 2017 - 09:07 PM (#7)

Guys, please try to set it to Automatic (Delayed start). Should help.

Regards,
Daria


User is offline Juha 

  • Silver Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 357
  • Joined: 08-December 11

Posted 17 November 2017 - 02:03 PM (#8)

Hi,

I have changed Daminion Server to delayed start, but I have still the issue.

-Juha
0


User is offline Uwe 

  • Platinum Member
  • Group: Administrators
  • Posts: 1342
  • Joined: 28-January 12

Posted 04 December 2017 - 04:52 PM (#9)

Hello,
I don't have this problem. My current build is 1736.
Regards, Uwe


User is offline Juha 

  • Silver Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 357
  • Joined: 08-December 11

Posted 05 December 2017 - 08:39 PM (#10)

Hi!

Now (1736) it works also for me.

-Juha
0


User is offline Rene 

  • Platinum Member
  • Group: Moderators
  • Posts: 1215
  • Joined: 09-November 12

Posted 14 December 2017 - 07:11 PM (#11)

I will try that tomorrow!
Server-Information: HP Data Vault X311 - Microsoft Windows Home Server 2011 -
Intel Atom D510 Dual Core 1.6GHz - 4GB-RAM - Daminion Server
0


Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users